Bácsalmási Közös Önkormányzati Hivatal épületenergetikai korszerűsítése

Sajtóközlemény

A Bácsalmási Közös Önkormányzati Hivatal energetikai korszerűsítése

2022/09/07

Lead:

A fejlesztés révén Bácsalmás Város Önkormányzata tulajdonában lévő Bácsalmási Közös Önkormányzati Hivatal épületenergetikai korszerűsítése valósul meg. A TOP_PLUSZ-2.1.1-21- BK1-2022-00021 kódszámú projekt forrását a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében a TOP_PLUSZ-2.1.1-21 „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” elnevezésű felhívás révén az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.
A projekt teljes költsége összesen: bruttó 138,79 millió Ft
Támogatás intenzitása: 100%
A támogatás jellege: vissza nem térítendő, európai uniós támogatás
Projekt tervezett időtartama: 2022.09.01. – 2025.06.30.

A Bácsalmási Közös Önkormányzati Hivatal három szintes, több állami szervezetnek, ill. az önkormányzati konyhának is otthont adó épületének energetikai fejlesztése, korszerűsítése időszerűvé vált. A megépülés óta eltelt négy évtizedben a fűtési rendszer és nyíllászárók is elavultak, így a működésük kevésbé hatékony, a működtetés pedig gazdaságtalan. Ezért Bácsalmás Város Önkormányzata a TOP_PLUSZ-2.1.1-21 „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című pályázati felhívásra pályázatot adott be „Bácsalmási Közös Önkormányzati Hivatal épületenergetikai korszerűsítése” címmel, mely pozitív elbírálásban részesült.

A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló projekt célja az épület állagának, városképi megjelenésének javítása, és a költséghatékony működtetésének biztosítása.

A 138,79 millió forint európai uniós támogatás a korszerűtlen gázközponti fűtési rendszer, illetve a régi, elvetemedett nyílászárók teljeskörű cseréjére ad lehetőséget. A fejlesztés eredményeként a hivatali épület állapotának és esztétikai megjelenésének javítása mellett a fenntartás költségei csökkennek, az intézményben foglalkoztatott munkavállalók és a látogatók komfortérzete pedig növekszik.

A beruházásról bővebb információkat a www.bacsalmas.hu oldalon olvashatnak.

A kedvezményezett neve: Bácsalmás Város Önkormányzata
A projekt címe: Bácsalmási Közös Önkormányzati Hivatal épületenergetikai korszerűsítése

A szerződött támogatás összege: 138,79 millió Ft

A támogatás mértéke: 100%

A támogatás jellege: vissza nem térítendő európai uniós támogatás

A megvalósítás helyszíne: 6430 Bácsalmás, Gróf Teleki József utca 4-8.

A projekt tervezett befejezése: 2025.06.30.

A felhívás megnevezése: TOP_PLUSZ-2.1.1-21, 21 „Önkormányzati épületek 
energetikai korszerűsítése”
A projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00021

További információ kérhető:

Kiss Balázs

Elérhetőség:

  • Telefonszám: +36 79 541 455
  • E-mail cím: kiss.balazs@bacsalmas.hu

2022. szeptember 22.


2022. december 6.

Műszaki ellenőr kiválasztása

A projekt beruházásaival kapcsolatos műszaki ellenőri tevékenység elvégzéséhez megtörtént a szolgáltató kiválasztása. A szerződés megkötésre került, így a munkálatok is megkezdődhetek.


2023. február 14.

Épületgépészeti tervdokumentáció

Bácsalmás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a február 2-án tartott ülésén a Bácsalmási Közös Önkormányzati Hivatal épületenergetikai felújításához kötődő épületgépészeti kiviteli tervdokumentáció elkészítésével Schneider Roland okl. létesítmény mérnök szolgáltatót bízta meg.


2023. március 17.

Fényképes beszámoló
 
 

2023. április 5.

Szolgáltató kiválasztása

Bácsalmás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a pályázat keretén belül, az épületenergetikai felújításához kötődő épületvillamossági kiviteli tervdokumentáció elkészítésével Papp Antal e.v.-t bízta meg bruttó 440 000 Ft értékben. A szerződés megkötése megtörtént, a tervdokumentáció elkészült.