Gyűjtőutak fejlesztése Bácsalmáson

Uniós támogatásból gyűjtőutakat fejleszt Bácsalmás Városa. Bácsalmás Városa 101 451 227 forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében gyűjtőútjainak fejlesztésére. 

A projekt keretében a Város két kulcsfontosságú utcája, a Rákóczi és a Köztársaság utca kerül felújításra. 

Bácsalmás Város Önkormányzata a Dél-Alföldi Operatív Program támogatási rendszeréhez még 2010 –ben nyújtott be pályázatot azzal a céllal, hogy a település két kiemelt útszakasza, a Rákóczi és a Köztársaság utca felújításra kerülhessen.

A sikeres pályázat után a projekt a DAOP-3.1.1/B-09-2009-0054 keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulhat meg.

A felújításra kerülő Rákóczi és Köztársaság utca a település országos közutakon kívül eső legforgalmasabb útjai. A fejlesztés oka, hogy az utak burkolata már évek óta erősen repedezett és folyamatos a felület mállása.  A csapadék az alaprétegbe szivárog így a pályaszerkezet teherbírása jelentősen csökken.

A két felújításra kerülő út funkciója a város életében kiemelt jelentőségű, hiszen gyűjtőutakként forgalmi terheltségűk nagy, így fokozott igény mutatkozik a megfelelő minőségű burkolat kialakítására. A beruházás célja a tartós állag megóvása.

A kivitelezési munkálatok 2011. augusztus elején kezdődtek meg az érintett szakaszokon.


Kapcsolódó hírek:

Cikk a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat weboldalán