Csatornázási tájékoztató - 12.

Feltöltve: 2015-05-29

Bácsalmás város szennyvízcsatornázása és szennyvíztisztítása projekt eredményesen megvalósult. A projekt keretében egy új szennyvíztisztító telep, 37.975 m szennyvízcsatorna hálózat és 5 db. átemelő került kiépítésre.

A kivitelezés során egyes ingatlanok már korábban (2014.11.24, 2015.03.10.) ráköthetőek voltak a hálózatra, míg a fennmaradó részen a lakosság mostantól (2015. május 27.) kezdhette meg a rákötéseket, így mostantól a teljes rendszerre rá lehet kötni.

A korábban értesített ingatlanok esetében a Bajavíz Kft. június hónapban megkezdi a vízórák leolvasását, a napokban kiértesített ingatlanok esetében pedig három hónap elteltével kezdik meg a vízórák leolvasását és ezt követően a csatornadíj kiszámlázását.

Bácsalmás Város Önkormányzata Képviselő-testületének a talajterhelési díjról szóló 33/2004. (XII. 31.) rendelete alapján talajterhelési díjfizetési kötelezettség terheli azt a kibocsátót, aki a műszakilag rendelkezésre álló közcsatornára nem köt rá és helyi vízgazdálkodási hatósági, illetve vízjogi engedélyezés hatálya alá tartozó szennyvízelhelyezést, ideértve az egyedi zárt szennyvíztározót is, alkalmaz. Amennyiben a közcsatornát év közben helyezik üzembe, a díjfizetési kötelezettség a kibocsátót a közcsatorna üzembe helyezését követő 90. naptól terheli.

Szennyvízcsatornadíj fizetéssel érintett ingatlanok esetében talajterhelési díjat nem kell fizetni.

Ezúton is köszönetemet szeretném kifejezni a fejlesztés sikeres megvalósításához nyújtott hozzájárulásukért és a kivitelezés során tapasztalható kellemetlenségekkel szemben tanúsított megértő türelmükért.

Bácsalmás, 2015. május 28.

 

Tisztelettel:

Németh Balázs
polgármesterLegfrissebb híreink