Csatornázási tájékoztató - 8.

Feltöltve: 2014-06-17

A kivitelező, SZ-S Bácsalmás Konzorcium (Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt., SOLTÚT Útépítő, Fenntartó és Kereskedelmi Kft.) a szennyvíztelephez kapcsolódó kiviteli terveket elkészítette, és a szükséges engedélyek beszerzése megtörtént. A meglévő szennyvíztisztító telep területén – részben a meglévő műtárgyakat felhasználva – épül a 800 m3/nap hidraulikai és 7600 LE biológiai kapacitású új szennyvíztisztító telep. Jelenleg az építési munkák folynak. A rácsgépház munkálatai során a pillérek kibetonozásra kerültek, a födém zsaluzása megkezdődött.

A csatornázási munkák jelenlegi állása:

  • Tervezett gerincvezeték hossz: 37 693,7m
  • Eddig elkészült: 16 823m
  • Tervezett bekötések száma: 2591 
  • Eddig elkészült bekötések száma: 1512

A kivitelezési munkák jelenleg a város összes területén folyamatosak, a kivitelező SZ-S Bácsalmás Konzorcium az előrehaladás üteme szerint értesíti a lakosokat az egyéni bekötésekről.

Az országos közutakon a munkavégzés májusban kezdődik meg. Az érintett szakaszokon a forgalomkorlátozás ideiglenes forgalomtechnika bevezetésével fog megvalósulni.

A  csatornázási munkák várhatóan 2014. szeptemberben befejeződnek, a szennyvíztelep próbaüzeme 2014. októberben kezdődik meg.Legfrissebb híreink