Befejeződtek a közvilágítás korszerűsítési munkálatok Bácsalmáson

Feltöltve: 2015-05-29

Mint arról korábban értesülhettek Bácsalmás Város Önkormányzata eredményes pályázatot nyújtott be a KEOP-5.5.0/K kódszámú, „Közvilágítás energiatakarékos felújítása” elnevezésű pályázati felhívásra. Az energetikai tanulmányra épülő, önerőt nem igénylő pályázat 155.544.830 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt 2015. februárjában indult. Szakmai szolgáltatók közreműködésével 4 hónapon belül elkészültek a kiviteli tervek és megvalósult a fejlesztés. A város belterületén 925 db közvilágítási lámpatest cseréjére került sor. A LED-es világítás bevezetésével, az üzemeltetési szolgáltatás díjának racionalizálásával, az áramfogyasztás mennyiségének csökkentésével az Önkormányzat éves szinten várhatóan 10 millió Ft összegű kiadási megtakarításra számít.

2015. május 26-án került sor a műszaki átadás-átvételre. A kivitelezés problémamentesen valósult meg minimális műszaki tartalom módosítással. A település vezetése köszönetet mond a lakosságnak a megvalósítás során jelentkező problémák azonnali bejelentéséért.

A projekt zárásaként a Közreműködő Szervezet szakmai iránymutatásai alapján elszámolásra kerül a projekt.

 

Kedvezményezett:

Bácsalmás Városi Önkormányzat – 6430 Bácsalmás, gr. Teleki J. u. 4-8.

 

Közreműködő Szervezet:

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezet és Energiahatékonysági Operatív Programokért Felelős Helyettes Államtitkársága – 1437 Budapest, Pf. 328.

 

Bővebb információ:

Bácsalmás Városi Önkormányzat (Kerényi Tamás műszaki beruházási ügyintéző)

Tel.: 79/541-455

E-mail: polg.hiv@bacsalmas.hu

Honlap: www.bacsalmas.huLegfrissebb híreink