Üzemcsarnok létesítése bácsalmási iparterületen

Feltöltve: 2022-07-01

2022 | 07 | 01

Bácsalmás város önkormányzata

Sajtóközlemény

Ismét üzemcsarnok épül Bácsalmáson

Bácsalmás Város Önkormányzata a második üzemcsarnok építésével újabb gazdaságfejlesztési és foglalkoztatáspolitikai szempontból is kiemelt jelentőségű fejlesztést valósít meg a város délkeleti részén kialakított iparterületen. A TOP-1.1.1-16 pályázati kódszámú, Ipari Parkok, iparterületek fejlesztésére kiírt pályázati felhívásra benyújtott pályázatot a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága, mint támogató 420 MFt összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

A TOP-1.1.1-16-BK1-2020-00024 azonosító számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. Az „Üzemcsarnok létesítése bácsalmási iparterületen” elnevezésű beruházás célja egy olyan működőképes üzem létrehozása, melynek használatbavételével — a majdani betelepülő vállalkozás révén — új munkahelyek létesülnek a településen, javítva ezzel a térség foglalkoztatottságát, növelve a járás jövedelmezőségét és a település adóerő képességét. A fejlesztés a térségben már működő vállalkozások tovább fejlődését vagy a tevékenységét megkezdeni szándékozó vállalkozások megindulását segíti. Az üzemcsarnok kihasználásával előreláthatóan 25-30 fő foglalkoztatása nyílik lehetőség az üzemcsarnokot bérlő majdani kis- vagy középvállalkozás által.

A tervezett 1068,82 m2 hasznos alapterületű létesítmény két fő részből fog állni: az üzemcsarnokot egy zárt közlekedő köti majd össze a kétszintes irodaépülettel, melyben a szociális helyiségek is helyet kapnak. Az elkészült üzemépület elsősorban szolgáltatói, termelési és/vagy raktározási feladatok elvégzésére lesz alkalmas.

Az ösztönző hatású, Európai uniós támogatással létrejövő üzemcsarnok programból finanszírozott kiajánlása biztosítja a létesítmény használatba vételét, a termelés és a foglalkoztatás megindítását.

Az eredményes közbeszerzés eljáráson nyertes ajánlattevő Schlosser-Bau Építőipari Kft. képviselői és Németh Balázs polgármester május 26-án aláírták a kivitelezői szerződést. Az építőiparban lezajlott nagyméretű áremelések révén a közbeszerzésben nyertes kivitelező díjtételének finanszírozásához az önkormányzat többletforrás igényt nyújtott be a Hatóság felé. A munkaterület átadását követően július elején megkezdődtek az előkészítő munkálatok, a helyszínen a kerítés és az épületetek sávalapjainak kitűzése már meg is történt.

A 2023. március 31-ig meghosszabbított projekt szabályszerű, pályázati előírásoknak megfelelő megvalósítását Bácsalmás Város Önkormányzata és a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. munkatársai közösen irányítják a Magyar Államkincstár közreműködésével.

A projektről bővebb információt a www.bacsalmas.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Név: dr. Párczen Zoltán

Elérhetőség: 79/541-455, parczen.zoltan@bacsalmas.huLegfrissebb híreink