Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 76 vendég böngészi
Tornász PDF Nyomtatás E-mail
2010. július 07. szerda, 08:46
Egy sportág, amelyben kiemelkedőek tanítványaink .
Gondolták volna, hogy a Bácsalmási Vörösmarty Iskola diákjai egy sportágban jobbak, mint egy pécsi, budapesti általános iskola diákjai? Már pedig van ilyen!!!
Igen, a Torna Diákolimpia "B" kategóriás országos döntőjében az I-II. korcsoportos fiúk illetve a III-IV. korcsoportos fiúk versenyében is versenyeztek bácsalmási diákok. Az ország 12 (!) legjobb fiú torna csapata közé kerültek be fiaink. Már ez is nagy teljesítmény, de ami ott történt, az még inkább büszkeségre ad okot!


Felső sor: Kovács Viktor, Piukovics Bálint, Horváth Sándor, Szabó László, Bakos Bálint, Lakner András
Középen: Nemes Lászlóné
Alsó sor: Száhl Péter, Hajnal Tamás, Bakos Bence, Traski István, Oláh Attila, Harnos Norbert


A 2010. április 9-én, Szombathelyen megrendezett versenyen előbb az I-II. korcsoportos fiúk szereplésére került sor. Mindjárt az első körben szerhez szólították fiainkat, akik nem ijedtek meg a lehetőségtől, a számukra hatalmas sportcsarnok légkörétől, a nagyvárosok diákjaitól . és igazi sportolókhoz méltóan kihozták magukból a maximumot. Előbb gyűrűn, majd ugrásban, végül talajon mutatták be ügyességüket, jártasságukat a sportágban. A szép, magas pontszámok eredményeként az előkelő 7. helyet szerezték meg. Jól esik leírni is: az ország iskolái közül az 1-4. osztályosok között a bácsalmási diákok szertornában a hetedikek!
A csapat tagjai: Bakos Bence, Száhl Péter, Hajnal Tamás, Oláh Attila, Harnos Norbert, Traski István

SZÉP VOLT FIÚK!

A kicsiket követték a nagyok. A csapat egy szerencsés fordulattal jutott az országos döntőbe.
A verseny napján lelkes szülők segítsége révén hajnali kelést és hosszú utazást követően a tornászok a 4. körben léptek a szerhez a bácsalmási 5-8. osztályos tornászok. Végül 9..helyen zárták a versenyt. Az eredmény azért reménykeltő, mert a csapat legeredményesebb tagja:Horváth Sándor-az öt megye egyéni első helyezettje-bokasérüléssel is vállalta a versenyt, a csapat három tagja pedig még nagyon fiatal, csak most lépett át a magasabb korcsoportba.

A csapat tagjai: Lakner András, Kovács Viktor, Piukovics Bálint, Szabó László, Bakos Bálint, Horváth Sándor

Újra felzendülhet a SZÉP VOLT FIÚK!

A Szombathelyen részt vett valamennyi diáktornászt kitüntetett dicséret illeti. Országos szinten teljesítettek a tornasportágban kiemelkedően, öregbítve városunk hírnevét.
Köszönjük Fiúk!

Külön köszönet illeti a lelkes, elhivatott felkészítő tanárt, Nemes Lászlónét (Kati nénit), aki összekovácsolta ezeket a kis csapatokat, lelkes, szorgalmas munkájával felkészítette őket a versenyre. Köszönjük!

Tornász csapatainknak - ide értendők a lányok is, akik csak pár tizeddel maradtak le az országos megmérettetésről (edzőjük: Hutterer Lászlóné) - további szorgalmas felkészülést, kellemes sportolást, örömteli perceket, sportsikereket kívánunk.

 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval