Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 48 vendég böngészi
Mezítlábas ösvény létrehozása Bácsalmáson PDF Nyomtatás E-mail
2018. április 06. péntek, 08:36

Bácsalmáson az elmúlt két év alatt lakossági kezdeményezéssel újra felépült a Szent István utcai játszótér. 2018-ban közösségi összefogással mezítlábas ösvény kialakítását tervezzük a fák hűsítő lombjai alá. Remélhetőleg a nyári szünetben már birtokba is vehetik a gyerkőcök.

A pénzbeli támogatás (a legkisebb is számít) mellett a lakosság különböző természetes anyag felajánlásait (amiket, az ösvény különböző szakaszain feltudunk használni) is várjuk! Az anyag felajánlásokat kérjük a Bökk Nkft. telephelyére (Bácsalmás Bezdán u. 10.) 2018. május 31-ig szállítani.

A munkákat a Bökk Nkft. munkatársai mellett a lakosok kétkezi segítségével kalákában szeretnénk elvégezni! Várjuk lelkes szülők és nagyszülők segítségét is!!!

A munkálatok tervezett időpontja 2018. június 15-16 (péntek-szombat). Amennyiben ez módosul azt a www.bacsalmas.hu oldalon, illetve a facebookon is közzétesszük. A munkára jelentkezni, érdeklődni a projekttel kapcsolatban a Bácsalmási Turisztikai Központban (Hősök tere 3., Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , vagy György Renátánál ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ) lehet.

Miért is jó a mezítlábas ösvény?

A mezítlábas séta jótékony hatással van az egészségre, a különböző járófelületek kellemes masszázsban részesítik talpunkat, amelynek hatására felpezsdül a vérkeringés, javul a tartás és a lúdtalp, stimulálódik az idegrendszer, fejlődik az egyensúlyérzék. Közben levegőn vagyunk, és még mozgunk is.

Az ösvényeket különböző természetes anyagok borítják: homok, tőzeg, fadarabok, tobozok, kövek, kavicsok, parafadugó, dió-, vagy mogyoróhéj, háncs, kukoricacsutka, farönk, tégla stb., stb.

A mezítlábazás az élet legegyszerűbb öröme! Amikor a cipőbe bebörtönzött lábad kiszabadul, szinte fellélegzik és élvezi a szabadságot. Egyszerűen csodálatos érzés! Felszabadít téged is.
Próbáld ki!

 

Köszönjük!

 

…mert jónak lenni jó…


 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval