Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 37 vendég böngészi
Megyei hálózatos módszertani találkozó a Család-és Gyermekjóléti Központnál PDF Nyomtatás E-mail
2018. április 03. kedd, 10:22

Minden hónapban sor kerül egy alkalommal a megye járásszékhelyein működő Család-és Gyermekjóléti Központok számára a ,,Megyei módszertani hálózati munka” tanácskozás megszervezésére. A hálózati munkát Kiskunhalas kiváló szakembere Mester Sándor vezeti. Mindig más helyszínen történik a találkozó megszervezése, így került megrendezésre Bácsalmáson 2018.03.27-én a megyei hálózatos módszertani találkozó. Bács-Kiskun megyében lévő Család-és Gyermekjóléti Szolgálatok és a Központok szakemberei ültek össze egy közös tanácskozásra. A módszertani munka az alábbi napirendi pontok alapján zajlott:

  • Német Balázs polgármester úr köszöntötte a résztvevőket. Több, a településen élő családnál jelentkező szociális problémákat említett, melyeket közösen az önkormányzat hatékony részvételével történő kezelés után megoldottunk, jelezve ezzel a település szociális érzékenységét.  Egy kisfilm levetítésével Bácsalmás bemutatása következett.
  • Bárócz Tímea intézményvezető röviden bemutatta a Bácsalmási Alapszolgáltatási Központ integrált intézményét.
  • Patócskai Krisztián előadásában a Család-és Gyermekjóléti Központ felépítését, működését ismerhettük meg.
  • Kinigopulos Márta pszichológus előadást tartott „Probléma típusok” és a speciális szolgáltatások, tanácsadói munka kapcsolódási pontjairól, majd két szakmai filmanyag került bemutatásra, mely mélyen érintette a sokat látott és tapasztalt kollégákat is.
  • Mester Sándor a dokumentációs vonalvezető változásairól és az aktuális törvényi változásokról tájékoztatott bennünket.
  • Intézményvezetőnk javaslatára az ősszel, első alkalommal szeretnénk házigazdaként megrendezni a (köztisztviselők napja mintájára) a Család-és Gyermekjóléti Központok napját. A felvetést örömmel fogadták a részvevők.

A vidékről érkező kollégáinkat megvendégeltük. Hasznosan töltöttük a délelőttöt, jól éreztük magunkat, köszönjük a vidékről érkező kollégáinknak a kellemes hangulatú tanácskozást.

 

Gellai Hajnalka

Patócskai Krisztián


 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval