Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 111 vendég böngészi
Liechtensteinbe utaznak Bácsalmás és térségének csöppségei PDF Nyomtatás E-mail
2018. február 07. szerda, 09:08

A Liechtensteini Vöröskereszt és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös programja immáron 20 éve ad lehetőséget arra, hogy gyermekcsoportok három hetes üdülési programban vegyenek részt az alpesi miniállamban. A programot a Liechtensteini Vöröskereszt és a liechtensteini nagyhercegnő, az ország uralkodója finanszírozza.

Az idei évben az a megtiszteltetés érte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bácsalmási Csoportját, hogy ők állíthattak össze egy csoportot az üdülésre, melyben rászoruló családokból 16 gyermek (8 kisfiú, 8 kislány arányban) és 4 felnőtt kísérő vehet részt. Az utazáson való részvételhez számos feltételnek adottnak kellett lenni, de a legfontosabb az volt, hogy a gyermekek nem tölthették be a 10. életévüket, azonban már elmúltak 6 évesek. A szervezés pikantériája, hogy az elmúlt évekhez eltérően, az idei évben csak 20 nap állt rendelkezésére a MMSZ Bácsalmási Csoportjának az utazás lebonyolításnak előkészületeihez. Hittünk a sikerben és hittek azok a személyek is, akik nélkül nem is sikerülhetett volna ilyen rövid idő alatt mindent előkészíteni, hogy végül 2018. február 05 –én délután 15 órakor elindulhatott a 19 fős csapat Bácsalmásról Liechtensteinbe. Rendkívül hálásak vagyunk és szeretnénk köszönetet mondani, mind azon támogatónak aki segített, így a bácsalmási Vörösmarty Mihály általános iskola alsó tagozata valamennyi pedagógusának, Pálmai Zoltán Igazgató úrnak, Tankerületnek, Tóth Árpád református lelkészúrnak, Gáspár Annának, Bakos Zoltánnak és a Kékfestő műhelynek, Barta Ágnesnek és a bácsalmási mintaboltnak, Németh Balázsnak, Madaras Községnek és polgármesterének Juhász Istvánnak, Dr. Gazdag Andrea Eszternek, Dobozi Istvánnak, Lakatos Gábornak, Lakatos Mártonnak (Madarasi Pálinka Ház), önkénteseknek és mindazoknak akik név nélkül adományaikkal segítették a kicsik kiutazását. Külön köszönetet szeretnénk mondani és kiemelni a Bácsalmásról az utazásban és a felkészítésben résztvevő Feketéné Ónodi Erzsébetnek, Kamarás Péternének, Kulisicsné Prém Klárának a sok munkát, ami még vár rájuk a 3 hét alatt.

De ami a legfontosabb, hogy a kis lurkóknak felhőtlenül boldog, örömökkel és élményekkel teli 3 hetet kívánjunk. És aki nyomon szeretné kísérni a gyerekek 3 hetét az a liechtenstein2018.blog.hu oldalon teheti meg.

Sinka József


 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval