Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 81 vendég böngészi
Reformáció 500 - interaktív vándorkiállítás PDF Nyomtatás E-mail
2017. december 11. hétfő, 08:12

2017. december 5-én a Bácsalmási Kulturális Központba érkezett a reformáció 500. emlékéve alkalmából készült vándorkiállítás.

A kiállítás elsősorban arról szól, hogy mit jelent számunkra ma a reformáció, amelyet a lelkiség, az anyanyelv, a tanulás, a család, a kép (vizualitás), a gazdaság és a vita (közélet, politika) ma is érvényes témái köré fűzve mutat be. A tárlat kortársainkkal készült interjúkkal, interaktív játékokkal és digitális alkalmazásokkal, önmagukon túlmutató kiállítási tárgyakkal és installációkkal hozza közelebb hozzánk a félezer éve útjára indult, és azóta a mindennapjainkba beépült megújulási mozgalom, a reformáció értékeit.

A kiállítást a Bácsalmási Kulturális Központ melletti parkolóban egy mobil kiállítófelületként működő csuklós buszban tekinthették meg az érdeklődők. A bácsalmási diákok mellett Tataházáról, Mélykútról, Kunbajáról és Csikériáról is érkeztek látogatócsoportok, emellett bárki ingyenesen megnézhette a kiállítást.

A kiállítás a Reformáció 500 Emlékbizottság jóvoltából érkezett Bácsalmásra.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Tóth Árpád református lelkész úrnak a kiállítás látogatásának megszervezésében és lebonyolításában. 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval