Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 128 vendég böngészi
Sajtóközlemény - Bácsalmási Körzeti Általános Iskola fejlesztése
Pályázatok - Pályázatok
2017. december 04. hétfő, 08:12

2017. november 27.

Bajai Tankerületi Központ


Sajtóközlemény

Bácsalmási Körzeti Általános Iskola fejlesztése


A Bajai Tankerületi Központ 1,044 milliárd forint európai uniós támogatás segítségével valósít meg infrastrukturális fejlesztést Bácsalmáson és Madarason, a meglévő közoktatási feladatellátási helyszínein, a Bácsalmási Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (6430 Bácsalmás, Szent János utca 26. és Rákóczi Ferenc utca 27.) illetve a Bácsalmási Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Madarasi Petőfi Sándor Általános Iskolája és Alapfokú Művészeti Iskolája székhelyén (6456 Madaras, Nagyboldogasszony utca 1.). A fejlesztés célja a minőségi és befogadó oktatási környezet; a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeinek valamint a mindennapos testnevelés lehetőségeinek megteremtése és szélesítése illetve a költséghatékony üzemeltetés biztosítása.


A Bajai Tankerületi Központ, EFOP-4.1.2-17-2017-00010 azonosító számú „Bácsalmási Körzeti Általános Iskola fejlesztése című projektje magában foglalja a meglévő intézmények korszerűsítését, átalakítását, az intézmény működéséhez szükséges eszközök beszerzését, illetve egyéb járulékos beruházási elemeket. A beruházás 2019.09.30-ig valósul meg, amelynek keretében a Bácsalmási Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Szent János utca utcai épületének elektromos hálózata, fűtési rendszere, burkolata megújul, illetve a mindennapos testnevelés feltételrendszeréhez a meglévő tornaterem is felújításra kerül. Továbbá, kialakításra kerülnek a művészeti és természettudományi szaktantermek és a könyvtár, a Rákóczi utcai épületben új tornaterem létesül, illetve általános felújítási tevékenységek történnek meg. Madaras, Nagyboldogasszony utcai iskola tornaterméhez kapcsolódó öltözők, zuhanyzók és illem helyiségei újulnak meg, illetve a sportudvaron kialakításra kerül egy röplabdapálya.


A több mint 4000 nm bruttó alapterületet érintő bővítés, felújítás és fejlesztés eredményeként egy 843 fő kapacitással bíró, korszerű oktatási-nevelési környezet jön létre Bácsalmáson és Madarason, amely a fenti célok mellett hozzájárul az oktatási minőség javításához, az oktatási egyenlőtlenségek és végzettség nélküli iskolaelhagyás mérsékléséhez, a túlzsúfoltság csökkentéséhez.


A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 2017.10.01.-2019.09.30 között. A projektről bővebb információ a Bajai Tankerületi Központ honlapján, a http://kk.gov.hu/baja oldalon olvasható.


További információ kérhető:

Cser István

6500 Baja Tóth Kálmán tér 3.

telefon: +36 (79) 795-214

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval