Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 58 vendég böngészi
Csak tiszta forrásból PDF Nyomtatás E-mail
2017. november 09. csütörtök, 18:46

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében 2017. október 2-8. került megrendezésre a hazai könyvtári rendszer legátfogóbb, több mint egy évtizedes múltra visszatekintő programsorozata, az Országos Könyvtári Napok, melyhez a bácsalmási Vörösmarty Mihály Városi Könyvtár is csatlakozott.

Az eseménysorozat idén CSAK TISZTA FORRÁSBÓL összefoglaló címet kapta. A „tiszta forrás” környezetünk szépségeinek védelmére és megbecsülésére is utal. Jó lenne, ha sokan hinnének abban, hogy amennyiben közösen megtaláljuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel naponta tehetünk is közvetlen környezetünkért, az életünk szebb, tartalmasabb és egészségesebb lesz.

Könyvtárunkban a hét, egy óvodásoknak szóló programmal indult. A Felhőtánc duó dalokkal, mondókákkal, interaktív jelmezes szerepléssel mutatta be az ősz hangulatát, szépségét.

A következő három nap a kisiskolásoknak szólt. A méhkirálynő című Grimm mesét dolgoztuk fel játékosan négy helyszínen.

Pénteken a gimnázium tanulóival egy rendhagyó irodalom órán hallgattuk Sohonyai Edit írónőt. A kamaszok világát nagyon értő és érző ember hamar megtalálta a hangot a hallgatósággal. Reméljük minél többen kedvet kaptak könyvei elolvasásához!

A Közéleti esték keretében 17 órától Szabó Zitával ismerkedhettünk meg.

„Keressetek, kutassatok, mert az egész világ egyetlen nemzete sem talál annyi kincset kultúrájának gyarapítására, mint a magyar az ős indiai kultúra tárházában.”

Indiai útjai során rátalált önmagára, hivatására is. Jó szívvel adja tovább a megismert igazságokat, tapasztalatokat, így szombaton délelőtt akinek kedve, s ideje volt együtt jógázhatott vele.

Batiz Erzsébet 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval