Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 22 vendég böngészi
Ima a hazáért – „Jerikó” gyalogos zarándoklat Bácsalmáson PDF Nyomtatás E-mail
2017. szeptember 25. hétfő, 06:10

Bácsalmás Város idén is csatlakozott az országos, 2017. augusztus 15- október 1-ig tartó határ menti „Jerikó” gyalogos zarándoklathoz, melyet a nemzet lelki, erkölcsi megújulásáért hirdettek meg a szervezők.

A zarándokút immár negyedik alkalommal indult Esztergomból egyidejűleg keleti és nyugati irányban, naponta 20-25 km távolságot megtéve. 40 nap után Szegeden találkozik a két csoport.

A résztvevőket a határ menti útvonal mentén fekvő települések lakói, és a nemzet jövőjéért felelősséget érző, ideérkező honfitársaink jelentik, akik reggel indulnak a csoportvezetők irányításával szentmisét követően a helyi lelkész áldásával, és gyalogosan haladva imádkozzák végig az utat az országjáró határ menti zarándokút következő állomásáig, ahonnan a megérkezéskor megtartott hálaadó imádság és fogadás után még aznap visszatérnek lakóhelyükre, vagy az adott településen töltött éjszaka után mennek tovább. Alapvetően tehát a helyi lakosok együttműködésére épül.

Az egynapos gyalogos út várhatóan 2017. szeptember 25-én délután érkezik Bácsalmásra és másnap indul tovább Bácsszőlős felé Tompára. Megérkezésük után imaóra lesz a Bácsalmási Római Katolikus Templomban, majd a zarándokok részére szerény agapé a Plébánián.

A szervezők célja, hogy a résztvevőket buzdítsák az egymás iránti megbecsülésre, egymás elfogadására, a nyitottságra és a segítő-és áldozatkészségre. Arra, hogy a jobb jövőért mindenki képes és kész tenni, hogy az összefogás a legnagyobb erő egy közösségben, a magyar nemzet távlatában.

A települések lakóitól a zarándoklatban tevékenykedők és a helyi szervezők azt kérik, hogy átérezve ennek a nemzeti zarándoklatnak a jelentőségét, ünnepeljék együtt ezt a nemzeti napot, aki tud, azzal, hogy végigjárja a következő állomásig tartó egynapos távolságot, aki ebben akadályozva van, az otthon imádkozzon, tegyen valami plusz jó cselekedetet a településéért, családjáért, szomszédaiért.

Kérjük, felekezeti hovatartozástól függetlenül képviseljék a zarándoklat céljait és várjuk útitársnak minden jó szándékú honfitársunkat!


 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval