Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 90 vendég böngészi
Szerbiában vendégszerepelt a „Hiszem, ha látom” mentéstechnikai bemutató PDF Nyomtatás E-mail
2017. szeptember 18. hétfő, 14:52

2017. augusztus 5-én a Szerbiai Bezdán településen immáron XIII. alkalommal hagyományosan megrendezésre kerülő Hármas Találkozó fesztivál keretein belül került bemutatásra a Bezdáni Tűzoltó Egyesület meghívására a „Hiszem, ha látom” bűn- és baleset-megelőzési és mentéstechnikai bemutató.

A rendkívüli meleg ellenére több százan voltak kíváncsiak a zombori és bezdáni Rendőrség, Tűzoltóság és Mentőszolgálattal közösen bemutatott baleseti szimulációra. Az eseményen jelen voltak a Zombori Rendőrség és Hivatásos Tűzoltóság vezetői, a Vajdasági Magyar Televízió munkatársai is. Bácsalmásról a „Hiszem, ha látom” Team részéről Dr. Kőhidi Csaba mentőorvos, Szabó Zoltán Mentőállomás Vezető, Dózsai Zoltán szakápoló-gépkocsivezető, Kapás Zoltán szakápoló-gépkocsivezető, az elsősegélynyújtó szakkör tagjai és a Team állandó imitátorai: Brandschott Áron, Engin Nikolett, Milánkovics Réka Zita, Varga Ervin, Varga Kristóf szerepeltek a bemutatón. A Bácsalmási Önkormányzati Tűzoltóság részéről szakmai segítőként ifj. Dezső Mihály és Dózsai Róbert. A Bácsalmási Kulturális Központ részéről Neszvecskó Dávid technikus és Schafferné Baumhakl Tímea voltak jelen. A bemutatót a „Hiszem, ha látom” Team vezetője Sinka József rendezte. A bemutató érdekessége és megtiszteltetése volt, hogy Dr. Faragó Zsuzsanna Bácsszőlős-Csikéria körzet háziorvosa szerb nyelven tolmácsolta a bemutató eseményeit, illetve a zombori rádió munkatársai segítették a bemutató hanganyagát szerb nyelvre fordítani és színészekkel felmondani. Köszönjük! Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy külföldön Bácsalmás testvérvárosában is bemutathattuk népszerű bemutatónkat. Nagy öröm volt hallani a visszajelzések pozitív tartalmát, és, hogy a helyi szervek támogatják a jövőbeni további bemutatók létrejöttét is.

Ezúton is szeretnénk külön megköszönni Horváth Alen Bezdáni Tűzoltó Egyesület Elnökének és Varongi Barbara egyesületi tag és a bezdáni önkormányzat képviselő asszonyának, hogy meghívtak minket, szeretettel fogadtak, és segítették a bemutató létrejöttét. Köszönjük továbbá a Szerb Belügyminiszter úr, a Szerb és Magyar hatóságok segítségét, engedélyét és támogatását, a segítők munkáját, hogy a bemutató létre jöhetett.

Sinka József

<iframe src="/https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fhiszemhalatom%2Fvideos%2F857047334451636%2F&show_text=1&width=560" width="560" height="420" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe> 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval