Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 89 vendég böngészi
Sajtóközlemény PDF Nyomtatás E-mail
2017. szeptember 15. péntek, 09:30

2017. szeptember 12.

Sajtóközlemény


2017. augusztus végén az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Bácsalmási Hunyadi János Gimnáziumot, a Bácsalmási Körzeti Általános Iskolát Európai Uniós támogatásban részesítette a Bajai Tankerületi Központ sikeres pályázati tevékenységének eredményeképpen.

A gimnáziumban átfogó felújítás történik, amely érinti a tantermek, kiszolgáló egységek felújítását, a tantermekhez tartozó belső nyílászárók cseréjét, a falak festését, a folyosók felújítását, gépészeti és villamossági rendszereik helyreállítását. Az energetikai korszerűsítés a meglévő kazánok cseréjét tartalmazza, továbbá átfogó eszközfejlesztés és projektarányos akadálymentesítés valósul meg. A fejlesztések 2018. október 31-ig valósulnak meg.

A gimnáziumra jutó támogatás: 124,22 millió Ft

Az általános iskolában a tantermek és folyosók burkolatfelújítása, a tantermek festése, a belső nyílászárók cseréje, zsibongókban gipszkarton álmennyezet létesítése, új elektromos és fűtési rendszer kiépítése, a külső homlokzat javítása és festése, víz- és szennyvízelvezetési rendszer teljes felújítása, projektarányos akadálymentesítés és sportudvarok felújítása valósul meg. Ezeken túlmenően a székhely épület tornaszobája felújításra kerül, a telephelyen pedig új tornatermet építünk. 2019. augusztus 31-ig a munkálatok befejeződnek és megújul az iskola.

Az általános iskolára jutó arányos támogatás: 1,00432 milliárd Ft

A fejlesztések a megfelelő infrastrukturális háttér kialakításával hozzájárulnak ahhoz, hogy az iskolákban megelőzzék, illetve csökkentsék a tanulói lemorzsolódást, a végzettség nélküli iskolaelhagyók számát. A megvalósítás eredményeként fokozódik a köznevezési intézmények eredményessége, az általuk nyújtott szolgáltatások színvonala, minősége.

A fejlesztések a Bajai Tankerületi Központ, mint kedvezményezett szervezet segítő közreműködésével a Széchenyi 2020 program keretében valósulnak meg 100%-os támogatással.

Sárosi Magdolna

tankerületi igazgató

Bajai Tankerületi Központ

6500 Baja, Tóth Kálmán tér 3.

 

 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval