Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 78 vendég böngészi
Új tűzoltó szertára lett Bácsalmásnak PDF Nyomtatás E-mail
2017. április 24. hétfő, 12:01

2017. március 11-én tartotta szokásos évi közgyűlését a Bácsalmási Tűzoltóság. A közgyűlést követően ünnepi keretek között került sor az új szertár átadására. Gallai József parancsnok kezdeményezésére már kb. két éve folytak az előkészületi munkálatok.

A szertár építése társadalmi munkában zajlott, a munkálatokat a tűzoltó állomány végezte helyi vállalkozók anyagi és szakmai segítségével. Köszönetképp a munkában közreműködők nevét a szertár oldalán elhelyezett márványtábla őrzi. Külön köszönetüket szeretnék kifejezni Bácsalmás Város Önkormányzatának és Németh Balázs polgármesternek a nyújtott segítségért.

A mai kornak, és a szakmai elvárásoknak megfelelő színvonalas szertárépület született. Fűthető, tehát a téli időszakban is biztonságosan tárolható benne a vízzel feltöltött jármű. Kiépített indítórendszer áll a járművek rendelkezésére, ami biztosítja a biztonságos indítást, mellyel garantálható a 8 perces riasztási szintidő, a nagy elektromos önműködő garázskapuk szintén a vonulás gyorsaságát segítik elő. A szigetelés energiatakarékosságot, gazdasági megtakarítást eredményez.

Az ünnepélyes átadás során Gallai József parancsnok méltatta az elődök teljesítményét, és kihangsúlyozta, hogy ma nem lenne ilyen szintű a tűzoltóság, ha a korábban szolgálatot teljesítő tűzoltók ezt nem alapozzák meg. Ez után megtörtént a járművek és a szertár megszentelése. Ünnepi beszédet mondott dr. Farkasinszki Lóránt, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi igazgató. A rendezvényre testvérvárosainkból, Bajmokról, Bezdánból és Bizovácról is érkezett küldöttség. Az ünnepélyes átadást követően a Városháza éttermében egy közös ebéd után folytatódott a kötetlen beszélgetés.

 

Schafferné Baumhakl Tímea 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval