Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 88 vendég böngészi
A Bácsalmási Hunyadi János Gimnázium Atlétikai és Teniszcentrumának felavatása PDF Nyomtatás E-mail
2017. április 19. szerda, 14:41

2017. április 12-én egész napos sport és ifjúsági rendezvény keretein belül Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Németh Balázs polgármester úr, Tóth Árpád a Református Missziói Egyházközösség képviselője és Márai András a Bácsalmási Hunyadi János Gimnázium igazgatója...

avatta fel Bácsalmás szívében, a gimnázium területén fekvő 7816 m2-es, 500 fő befogadására alkalmas és a mai elvárásoknak, versenyfeltételeknek megfelelő sportcentrumot.

A több mint 23,5 milliós beruházás munkálatai tavaly nyáron kezdődtek, melynek során a teniszpálya területének kibővítésére, illetve talajszerkezetének felújítására, a futópálya 4 sávossá szélesítésére, a pálya új salakborítására, új sportágak térhódítására alkalmas betonfelület és salakborítású magasugró pálya kialakítására, valamint a távolugró pálya nekifutó részének meghosszabbítására és rekortán borítására került sor. A köztes területek parkosításával és utcabútorok, padok, asztalok kihelyezésével barátságos közösségi terek teszik teljessé az újonnan birtokba vett sportlétesítményt.

 

A fejlesztés eredményeként többfunkciós sportkomplexum jött létre, amelyen járási és térségi szintű atlétikai (rövid- és hosszútávfutás, magas- és távolugrás, súlylökés) és kisebb teniszversenyek valósulhatnak meg. Továbbá lehetőség nyílik kosárlabda, strandröplabda, streetball sportok űzésére, a szabadidő hasznos eltöltésére.

 

A helyi önkormányzatokért felelős miniszter az államháztartásért felelős miniszterrel közösen pályázatot hirdetett önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása céljából. Bácsalmás Önkormányzata több mint 3,5 milliós önerőt vállalva nyújtotta be a pályázatot, amelynek köszönhetően egyre több verseny lebonyolítására nyílhat lehetőség a sportkomplexumban. A beruházás sikeres befejeztével új sportolási lehetőségek állnak nemcsak a gimnázium diákjai, hanem a város és a térség fiataljai rendelkezésére. Ehhez a célkitűzéshez méltó módon zajlott a sportcentrum felavatása, mely során 9 környező és 2 határon túli település, továbbá a helyi gimnázium és általános iskola részvételével rendezett atlétikai verseny tette emlékezetessé az eseményt mindenki számára.

 

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani az Atlétikai és Teniszcentrum létrejöttének  támogatásáért :                  

                                   -Bácsalmás Önkormányzatának

-Bányai Gábor országgyűlési képviselő úrnak         

                                   -Barta Tiborné Gáll Ágnesnek és a BÖKK Kft-nek

                                   -Geiger Bt-nek és Sághy Zoltán egyéni vállalkozónak

                                   -Blum Attilának és Dimitrievits Miklósnak

 

Györgyné Takács Márta

A Bácsalmási Hunyadi János Gimnázium Atlétikai és Teniszcentrumának felavatása

 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval