Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 72 vendég böngészi
A szabadban, illetve a zárt kertekben történő égetés szabályai PDF Nyomtatás E-mail
2017. április 10. hétfő, 14:00

2017. március 28-án került megrendezésre a Bácsalmási Önkormányzati Tűzoltóság tűzvédelmi felvilágosító-tájékoztató előadás-sorozatának következő része „A szabadban, illetve a zárt kertekben történő égetés szabályai” címmel a Bácsalmási Kulturális Központban.

A Bácsalmási Tűzoltóság már évek óta tart az éppen aktuális, évszaknak megfelelő problémák, tűzesetek elkerülésére előadásokat, ám még így is nagyon gyakoriak az emberi mulasztásból adódó, leggyakrabban gondatlanság miatti tűz- és balesetek.

Buduczki Mihály BÖTP elnök köszöntője után Dózsai Róbert BÖTP szolgálat parancsnok beszélt arról, hogy a szabadtéri tüzek szempontjából a tavasz a legveszélyesebb időszak, leginkább az avar és a száraz aljnövényzet miatt. Mindenkinek tisztában kell lennie a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és tűzmegelőzés alapvető szabályaival, a bel- és külterületi égetés módszereivel, és a tűzgyújtási tilalmak időpontjaival.

Sinka József OMSZ mentőápoló az égetéssel kapcsolatos veszélyes helyzetekre, veszélyforrásokra, és a lehetséges sérülésekre hívta fel a figyelmet. Bemutatójában képekkel illusztrálta a lehetséges sérüléseket, és elmagyarázta, melyik típusnál milyen ellátás szükséges.

Mindkét bemutató megtekinthető a www.bacsalmas.hu oldalon.

Letölthető bemutató (.ppt)

Letölthető bemutató (.pptx)

Az előadást követően Laczi Imre Csaba BÖTP beosztott tűzoltó egy mesét olvasott fel a jelenlévő gyerekeknek a „Pompi, a tűzoltó manó” című oktató mesekönyvből. Immáron harmadik éve látogatják az óvodákat és a kisiskolásokat, hogy a mesekönyv segítségével a legkisebbeket is megismertessék a tűzmegelőzés legfontosabb szabályaival. Tavaly augusztusban a Népek-Ízek Forgataga rendezvényre maga a mesekönyv megálmodója, Csepregi Csilla is ellátogatott, aki az egész országban egyedülállónak tartja, ahogyan a bácsalmási tűzoltók a legifjabb korosztályt tájékoztatják a tűzvédelemről.

Bezdánból, egyik testvérvárosunkból is érkeztek vendégek az előadásra. Tavaly decemberben együttműködési megállapodást írt alá a Bácsalmási Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Bezdáni Önkéntes Tűzoltó Testület, nagyon jó a kapcsolat a két település tűzoltósága között. A szoros kapcsolatnak köszönhetően 2017. augusztus elején Bezdánban is megrendezik Sinka József szervezésében a „Hiszem, ha látom” mentéstechnikai bemutatót.

A tűzoltóság előadás-sorozata továbbra is folytatódik, minden érdeklődőt szeretettel várunk! A részletekről tájékozódhatnak plakátokon, a Bácsalmási Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság, és a Bácsalmás Mentők facebook oldalán, vagy Bácsalmás Város honlapján, a www.bacsalmas.hu-n.

 

Schafferné Baumhakl Tímea 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval