Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 75 vendég böngészi
Környezettudatos magatartásra nevelés már az óvodában PDF Nyomtatás E-mail
2011. május 15. vasárnap, 19:33

A környezettudatos magatartásra nevelést már az óvodában el kell kezdeni, hisz csak akkor várható, hogy az évek múlásával környezetére igényes, a természetet szerető és védő felnőtt válik a ma még néhány éves gyerekből. Óvodai programunknak ezért mindig fontos része volt környezetünk védelme, a természet megismertetése, megszerettetése.

Már évek óta a Föld napján versekkel idéztük fel, elevenítettük meg Földünk szépségeit és hívtuk fel a gyerekek figyelmét bolygónk védelmére.

A kompetencia alapú nevelés szellemében (szem előtt tartva, hogy a valódi tudás az, amit a gyermek maga fejt meg és  cselekvésen keresztül sajátít el ) szerveztük meg az idei évben MESETÚRA programunkat. Egy mesét ( Fésűs Éva: Mókus Péter kiskertje)  feldolgozva, annak történetén „végiggyalogolva” szereztek a gyerekek ismereteket  a kertészkedésről, a kertrendezésről, a virágokról, azok felépítéséről, a szelektív hulladékgyűjtésről. Nyomkövetéssel, térképolvasással jutottak egyik állomásról a másikra. Találkozhattak Mókus mamával, Mókus Petivel, Mókus Pannával, Mókus Balázzsal, Csóri szarkával, Gólya gilicével, akik mind fontos ismereteket adtak át a gyerekeknek. Munkánk szép eredménye az óvodások kiskertje, amely a városi díszkút mellett látható.

Itt szeretnénk megköszönni a szülők, a város kertészeinek, dolgozóinak segítségét és a rendelkezésünkre bocsátott virágokat, amelyek fejlődését nyomon követhetjük és ápolásunkban is részt vehetünk.

 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval