Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 86 vendég böngészi
Gazdit keres
Tájékoztató a gyepmesteri telep tevékenységéről PDF Nyomtatás E-mail
2016. november 21. hétfő, 15:52

A Gyepmesteri telepen (6430 Bácsalmás, Óalmás 1.) a kóbor és elhullott állatok, valamint állati eredetű melléktermékek begyűjtését végezzük az alábbiakban feltüntetett nyitva tartási időben.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (továbbiakban: Törvény) 5.§ (1) bekezdése értelmében az állattartó gondoskodni köteles az állat megfelelő és biztonságos elhelyezéséről, szakszerű gondozásáról, szökésének megakadályozásáról.

A Törvény 8. § szerint az ember környezetében tartott állat, valamint a veszélyes állat tulajdonjogával, tartásával felhagyni nem szabad. Az állat elűzése, elhagyása vagy kitétele tilos.

A kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet (továbbiakban: Kormányrendelet) 13. § alapján az állattartónak rendelkeznie kell a kötelező immunizálásra vonatkozó mindenkori adatokkal és dokumentumokkal, egyedi tartós megjelöléssel rendelkező állat esetében az állat azonosítására vonatkozó adatokkal és dokumentumokkal is.

Amennyiben az állat új tulajdonoshoz kerül, részére e dokumentumokat át kell adni, illetve tájékoztatni kell az állat fajáról (fajtájáról), - ha ismert - az egyed neméről és koráról, továbbá az egyed tartásához szükséges minimális ismeretekről.

A 15. § (1) bekezdése szerint az állatokat úgy kell tartani, hogy ne veszélyeztethessék más állatok - kivéve a ragadozó állatok táplálására szánt élő egyedek -, illetve az ember biztonságát.

A fentiekre tekintettel kérjük a lakosságot, hogy gondoskodjon a tulajdonában lévő ebek biztonságos tartásáról, szökésének megakadályozásáról. Továbbá felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy a tartott eb elhagyása, kirakása tilos!

Amennyiben kóbor kutyát észlel a településen, kérjük tegye meg bejelentését a következő elérhetőségek egyikén:

A Telep üzemeltetője:

  • Bácsalmási Önkormányzati Közszolgáltatási Közhasznú Nonprofit Kft.
    (6430 Bácsalmás, Bezdán u. 10.)

A Telep címe:

  • 6430 Bácsalmás, Óalmás 1.

A Telep irányítója:

  • Fehér Tibor Tel.: 06-30/646-9389

Ebrendész, Gyűjtőhely kezelő:

  • Csizmadia Viktor Tel.: 06-30/332-5228

Nyitva tartási idő:

  • Hétfő - Péntek: 10.00 – 17.00 óra között, hétvégén sürgős esetben

 

Ha elveszett kutyáját keresi, kérjük menjen el személyesen a Telepre az állat oltási könyvével vagy törzskönyvével együtt !

A települési állati eredetű melléktermék gyűjtőhelyen a szolgáltatás igénybevételének díját ÁFÁ-val együtt az alábbiak szerint állapította meg Bácsalmás Város Képviselő-testülete:

a) 200 kg tömeghatárig az állati hullák és melléktermékek a telepre kiszállíthatók, ebben az esetben az ártalmatlanítási díj egységesen 100 Ft + ÁFA/kg.

b) A 200 kg feletti tömegű állati tetemek elszállíttatása közvetlenül az elhullás helyéről történjen, oly módon, hogy az elhullott állat tulajdonosa értesíti az ebrendészt, aki a bejelentett helyszínre megrendeli az ATEV ZRT.-től az elszállíttatást. Ebben az esetben az elszállítással és ártalmatlanítással kapcsolatos költségeket közvetlenül az állat tulajdonosa viseli.

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a nem emberi fogyasztásra szánt állati eredetű melléktermékekre vonatkozó állategészségügyi szabályok megállapításáról szóló 45/2012. (V. 8.) VM rendelet az alábbi rendelkezéseket tartalmazza:

9. § (1) Az elhullott kedvtelésből tartott állatok és a lófélék hullája

a) az állattartó ingatlanán, az elhullott lófélék hullájának kivételével, legfeljebb évi 100 kg össztömegig elföldelhető a 10. § (2) bekezdése szerinti feltételek betartásával,

10. § (1) Az Állat-egészségügyi Szabályzat kiadásáról szóló miniszteri rendeletben meghatározott kislétszámú állattartó telepeken (a továbbiakban: kislétszámú állattartó telep) elhullott baromfit, nyulat, továbbá 3 hetesnél fiatalabb malac hulláját az állattartó saját telkén – évente legfeljebb 100 kg össztömegig – elföldelheti.

(2) Elhullott állatok elföldelése ott végezhető, ahol a talajvíz legmagasabb szintje a talajszint alatt 1,5 méternél nem emelkedik magasabbra. Az elföldelést úgy kell végrehajtani, hogy a felszín alatti víz mindenkori maximális nyugalmi vízszintje és az elföldelés mélységi szintje között legalább 1 méter távolság legyen. Az elföldelés helye és a szomszédos ingatlan határvonala között legalább 1,5 méter távolságnak kell lennie.

Mellékletek:

Térkép:


 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval