Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 42 vendég böngészi
BÁCSALMÁS MEGÚJUL! PDF Nyomtatás E-mail
2016. október 24. hétfő, 13:08

Tisztelt Lakosság!

Bácsalmás Város Önkormányzata támogatni szeretné a településen letelepedni szándékozó állampolgárokat egy új önkormányzati rendelet által egyszeri, legfeljebb 400.000 Ft vissza nem térítendő önkormányzati támogatás formájában ingatlan építéséhez, új vagy használt ingatlan vásárlásához.

Támogatásra való jogosultság feltételei:

 1. Bácsalmás területén élő vagy bácsalmási székhellyel/telephellyel rendelkező munkáltatónál munkát végző személy
 2. Legalább 6 hónapja munkaviszonyban áll
 3. Munkáltatója részéről egyszeri, legalább 100.000 Ft lakáscélú támogatásban részesül, melyet felhasználna az önkormányzati támogatás mellé
 4. Határozatlan idejű, vagy minimum 2 évre szóló munkaszerződéssel rendelkezik
 5. Vállalja, hogy a támogatással érintett ingatlanban életvitelszerűen ott lakik, azt három évig nem fogja bérbe adni, sem eladni.
 6. Vásárlás esetén a támogatásként nyújtott összeg nem lehet több, mint az adásvételi szerződésben feltüntetett vételár 30%-a.

Nem támogatható, aki…

 1. Már eleve rendelkezik lakással, üdülővel vagy üdülőtelekkel, illetve akinek az együtt költöző családtagja rendelkezik ilyen ingatlantulajdonnal.
 2. Hozzátartozójától vásárol lakást (Ptk. 8:1.§ (1) 2. pontja szerint hozzátartozónak minősül: a közeli hozzátartozó, az élettárs, az egyeneságbeli rokon házastársa, a házastárs egyeneságbeli rokona és testvére, és a testvér házastársa).
 3. Haszonélvezettel terhelt ingatlant kíván megvásárolni.
 4. Akinek Bácsalmás Város Önkormányzatával, illetve gazdálkodó szervezeteivel szemben lejárt tartozása, adóhátraléka van.
 5. A kérelem benyújtásakor már kifizette a vételárat.
 6. Szükséglakást vagy komfort nélküli lakást vásárol.

Igénylés módja:

Formanyomtatványon (rendelet letöltése) az ezen megjelölt mellékletekkel együtt nyújtható be az Önkormányzathoz.

A Képviselő-testület a soron következő ülésén megvizsgálja a beérkező kérelmeket, hiányosság esetén értesítik a kérelmezőt, akinek az ezt követő 15 napon belül van lehetősége hiánypótlásra.

A támogatás akkor folyósítható, ha a kérelmező bizonyítani tudja, hogy a munkáltatói támogatás folyósítása megtörtént, illetve ha a vételár támogatásokon felüli részét kifizette az eladónak.

A támogatás csak az önkormányzati költségvetésben meghatározott keretösszeg mértékéig ítélhető oda és folyósítható.


 

 

 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval