Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 142 vendég böngészi
Eszközátadó ünnepség a Bácsalmási Mentőállomáson PDF Nyomtatás E-mail
2016. október 05. szerda, 13:10

2016. október 1-jén került átadásra az a két vénakereső eszköz, amelyet a Bácsalmási Mentőállomás nyert a K&H Gyógyvarázs pályázatán. 54 településről 93-an nyújtottak be pályázatot, ebből 9 megye 14 gyermekegészségügyi intézménye részesült támogatásban, összesen 20 millió forint értékben. A 14 intézményből 4 nyertes volt mentőállomás. A pályázat hivatalos eredményhirdetése július 22-én volt Budapesten, az eszközök szeptember végén érkeztek meg a helyszínekre.

Az eszközátadó ünnepség a Bácsalmási Mentőállomáson került megrendezésre. A K&H Csoport képviseletében Fülöp Tibor, a Bácsalmási Kirendeltség vezetője adta át az elnyert eszközöket a Bácsalmási Mentőállomás vezetőjének, Szabó Zoltánnak. Fülöp Tibor örömét fejezte ki, hogy Bácsalmáson is támogathatják a gyermekek gyógyítását szolgáló intézményeket. Horváth Mihály, a Dél-Alföldi Régió Bács-Kiskun Megyei Mentőszervezetének vezető mentőtisztje megköszönte a támogatást, valamint tolmácsolta a regionális igazgató jókívánságait.

Sinka József, aki a Bácsalmási Mentőállomás képviseletében nyújtotta be a pályázatot, bemutatta a műszerek működését és elhelyezte azokat a mentőautókon. „A Bácsalmási Mentőállomás a leghátrányosabb helyzetű térségek egyikében működik, s nemcsak a bácsalmásiakat, hanem a környező települések betegeit is ellátja. Az innovatív, gyors eszközre rendkívül nagy szükség van, hiszen a mentőellátás a véletlen, előre nem tervezett sérülések, betegségek és balesetek következtében bekövetkezett életveszélyes helyzetek elhárításáról szól, ahol minden perc számít” – nyilatkozta. Beszédében bejelentett egy újabb adományt: Kiss Zoltán a Bácsalmási Vállalkozók Baráti Köre nevében 100 000 forintot adományozott a Bácsalmási Mentő Alapítványnak, valamint a sikeres pályázatot támogatva meghívta az ünnepség résztvevőit egy ebédre a Híd-Horgásztóra.

A vénaszkennerek korszerű eszközöknek számítanak, segítségükkel könnyebb és kevésbé fájdalmas megtalálni a vénákat. Ez leginkább a gyerekeknél fontos, mert kíméletesebben és hatékonyabban végezhető a beavatkozás.

Schafferné Baumhakl Tímea

images/cikkkepek/2016/20161005_atadas_1.jpg


 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval