Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 85 vendég böngészi
György Renáta fotókiállítása PDF Nyomtatás E-mail
2011. május 16. hétfő, 00:00

Mint oly sok minden az ember életében, az én fotózás iránti szeretetem is a véletlennek köszönhető. 2000-ben fel kellett utaznom a Magyar Művelődési Intézetbe egy tankönyvért, barátnőm elkísért, és amíg én a könyvre „vadásztam” ő mindenféle pályázati kiírást begyűjtött.  Ezek között volt a Magyar Fotóművészek Országos Szövetségének Utazás a világ körül című fotópályázati kiírása is. Erre lelkesen elküldtem tíz képemet, amelyből – meglepetésemre – a különleges képi kifejezőeszközök kategóriában egy képemet kiállításra javasolták.  Akkor még egy kis Canon automata géppel kattintgattam.

Az áttörést 2004 jelentette; megvettem az analóg tükörreflexes fényképezőgépemet. Tudatosabban igyekeztem elsajátítani a fényképezés tudományát. Könyveket szereztem be, fotótréningekre, fotóművészeti nyári egyetemekre jártam. Ezek jó lehetőséget adtak arra, hogy a sokkal tapasztaltabb fotósoktól tanulhassak.

2002 óta a Magyar Fotósok Országos Szövetségének vagyok tagja.

Kiállításaim

  • 2001    Utazás a világ körül, Budapest
  • 2004    Utazás a világ körül, Budapest
  • 2005    Utazás a világ körül, Budapest
  • Balatonalmádi Impressziók
  • Virágcsokor nőnapra
  • Dél-alföldi Regionális Fotópályázat, Békéscsaba
  • 2006    Utazás a világ körül, Budapest
  • 2008    Utazás a világ körül, Budapest
  • Mesél az erdő, Sopron

Elkötelezett híve vagyok az analóg fotózásnak. Az igazi fotó akkor és ott…  A várakozás izgalma, mire a negatívból fotó születik a mai napig megmaradt.

Erről tanúskodnak az itt kiállított képek is, melyek két nagy kedvencemet is a paravánokra varázsolták. A horvátországi Plitvice a vízesések birodalma, rögtön magával ragadott, és azóta sem enged. Baja, a Vizek és ízek városa a Sugovicával, a Dunával és a Gemenc egyedülállóságával zárta magát örökre a szívembe.

A fotóstáska minden utazásra, kirándulásra, egyéb programra, rendezvényre velem jön. Sok-sok családi esemény részese lettem az évek során (esküvők, keresztelők, születésnapok stb.) a fotózásnak köszönhetően.  Elsősorban a természetfotózás áll hozzám a legközelebb. Amikor mindenből elegem van, csak veszem a gépet és elindulok valami közeli természeti csodát keresni.

A kiállítás június 17-ig tekinthető meg!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval