Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 141 vendég böngészi
Pajor Márta lesz a „Közéleti esték” vendége PDF Nyomtatás E-mail
2016. október 11. kedd, 10:56

A „Közéleti esték” programsorozat következő vendége Pajor Márta zenepedagógus lesz. Az est a „Könyvtári hét” keretén belül október 14-én 17 órakor kerül megrendezésre, „Örömeim és a tudásom gyökere Bácsalmásról ered” címmel.

A közéleti társalgó vendégei általában valamilyen módon kötődnek Bácsalmáshoz. Ön milyen módon kötődik ide?

6 éves koromig itt nevelkedtem a nagyszüleim, nagynénim, nagybácsim és két unokabátyám társaságában. Gondoskodás és szeretet vett körül, a mai napig meghatározó élményekkel gazdagodtam Bácsalmáson. Húgommal együtt ez volt a mi gyerekparadicsomunk. Az élethez a lendületet innen vettük. Itt tanultam meg a betűvetést 4 éves koromra, itt tanultam meg úszni a Kígyósban, valamint sütni-főzni a nagymamától. Ez a falu volt a vidámság, a szabadság, és a tökéletes harmónia világa abban a politikailag igen vérzivataros időben. Szeretetteljes, okos család vett körül, akik minket a család szeretetére, munkára és az öregek tiszteletére neveltek.

Ön foglalkozását tekintve zenepedagógus.

Szegeden szereztem az első diplomámat magyar-ének szakon, majd Budapesten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen a karvezetés diplomámat. Baján tanítottam 10 évig, általános és középiskolában egyaránt, valamint kórusvezető is voltam. 1979-től tanítottam a Szekszárdi Főiskolán, és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán. A tanítás lett az életem.

A tanítás mellett előadásokat is tart, főleg Japánban. Miről szólnak ezek az előadások?

Igen, az előadásaimmal bejártam Európát, és Japánban is gyakran tartottam nemzetközi konferenciákon előadásokat és szemináriumokat. A közéleti társalgó estéjén szeretnék az előadásokról beszélni, és képeken keresztül bemutatni az ott tapasztaltakat.

Köszönöm a beszélgetést! Már nagyon kíváncsi vagyok! Mindenkit sok szeretettel várunk!

Schafferné Baumhakl Tímea

 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval