Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 57 vendég böngészi
Változások a bácsalmási iskola életében PDF Nyomtatás E-mail
2016. szeptember 12. hétfő, 13:02

Tisztelt Bácsalmásiak!

Tájékoztatom Önöket, hogy az elmúlt időszakban mind az országos, mind a helyi köznevelésben változások történtek.

Az országos változások a fenntartás rendszerében, szervezeti felépítésében következtek, következnek be. Eddig 198 tankerület biztosította a fenntartói feladatok ellátását országos szinten, ami a megyénket érintően 11 volt. 2017. január 1-jétől 57 tankerületi központ látja el ezeket a feladatokat. Bács-Kiskun megyében 3 ilyen lesz. A központok Baján, Kiskőrösön és Kecskeméten működnek. A 3 tankerületi vezető már átvehette a nyár folyamán megbízását. Az átalakítás folyamata július közepén kezdődött meg a vezetők megbízásával. A bácsalmási tankerület a bajai tankerületbe olvad be a kalocsaival együtt. A folyamat az összes állami fenntartású iskola működtetésbe vételével, 2016. december 31-én zárul. Ez azt jelenti minden állami intézményben az állam finanszíroz minden kiadást. A gázszámlát, a villanyszámlát, a karbantartási anyagokat stb.

A megalakuló tankerületi központok önálló költségvetéssel rendelkező intézmények lesznek, így a pénzügyi és fenntartói döntések közelebb kerülnek az iskolákhoz, ahol azok felhasználása, végrehajtása megtörténik. Helyi szinten az iskolák alkalmazkodnak, alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz. Át kell szervezni a kommunikáció eddigi formáit, a távolabbi tankerülettel egyeztetni kell az új folyamatokat.

Változás történt a helyi iskola életében is. Csőkéné Wendler Mária igazgató asszony 2016. augusztus 1-jétől nyugdíjazása miatt felmentési idejét tölti. Ettől a naptól az EMMI oktatásért felelős államtitkára támogatta a vezetői feladok ellátására beadott pályázatomat, és megbízott az iskola vezetésével. Ezúton is szeretném megköszönni Csőkéné Wendler Mária volt igazgató asszony több mint 3 és fél éven át tartó áldozatos munkáját. Igazgatóként szeretném tovább vinni, alkalmazkodva a változó körülményekhez, a fenntartói elvárásokhoz valamint szülői igényekhez az iskola azon hagyományait, amelyeket már megszokhatott a lakosság. Szeretném továbbra is megtartani, lehetőség szerint bővíteni azokat a kapcsolatokat, amelyek az iskola érdekeit tudják szolgálni. Szorgalmazni fogom kollégáim körében és biztatni fogom őket olyan pályázatok benyújtására, bevállalására, ami az iskola gyarapodását, a gyermekek szociális hátrányainak enyhítését, kompenzálását eredményezik. Kérem a tisztelt Szülőket, hogy problémáikkal forduljanak bizalommal hozzám, vagy az iskola vezetéséhez.

Tisztelettel:
Pálmai Zoltán, intézményvezető

 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval