Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 61 vendég böngészi
„Hiszem, ha látom” 3. a Népek- Ízek Forgatagán PDF Nyomtatás E-mail
2016. szeptember 09. péntek, 08:09

A 3. évadához érkezett a VI. Népek- Ízek Forgataga fesztiválsorozat keretein belül megszervezett, immáron hagyományos „Hiszem, ha látom” baleset- megelőzési és mentéstechnikai bemutató.

A Bácsalmási Önkormányzati Tűzoltók, a Bácsalmási Rendőrőrs, a Bácsalmási Mentők, a Bácsalmási Központi Orvosi Ügyelet munkatársain kívül a Bácsalmási Határrendészeti Kirendeltség, és a Bajai Rendőrkapitányság szakemberei közreműködésével került megrendezésre az idei „Hiszem, ha látom”.

Büszkén mondhatom, hogy nagy durranás volt a bemutató, szó szerint. Hiszen a „Hiszem, ha látom” hagyományait követve az idén a Rendőrség munkáját mutattuk be közelről a nagyszámú érdeklődőnek. Az idei év tematikája a bűnmegelőzés és a közúti balesetek voltak. Bankrablás utáni autós üldözést szimuláltunk gépfegyver-ropogás közepette. A feltételezett elkövetők egy vétlen autósba rohantak, majd tűzpárbaj következett a rendőrök és a bűnözők között. A két feltételezett elkövető közül egyiket fegyverrel terítették le, a másikat rendőrkutya kapta el. A lövöldözés során találatot kapott a vétlen autó is, mely a sérültek kimentését követően kigyulladt, és a bácsalmási lánglovagok oltották el küzdelmek árán, mind e közben a bácsalmási mentősök ellátták a sérülteket és megpróbálták „újraéleszteni” a találatot kapott bűnelkövetőt is.

Nagyon jól sikerült a bemutató, mely szemmel láthatóan évről évre egyre népszerűbb és sikeresebb. Az idei bemutatón becslések alapján közel 500 néző volt jelen. Mind ezen felül a bemutató népszerűségét fémjelzi, hogy Bácsalmás testvérvárosából, Bezdánból is érkeztek kollégáink, vendégeink, és a tavalyi év után újra eljöttek Pacsérról is a tűzoltó kollégák.

Büszkék vagyunk, hogy az Országos Mentőszolgálat Dél- Alföldi Régiójának igazgatója, dr. Zentay Attila főorvos, Bács-Kiskun Megyei vezető mentőtisztje Horváth Mihály, Szeged Mentőállomás főápolója Vida Márk, Bajai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti osztályának vezetője Schwan László őrnagy urak is ellátogattak, és az engedélyük mellé személyesen is meggyőződtek bemutatónk sikerességéről és hasznosságáról. Köszönjük támogatásukat.

Szeretném megköszönni ezt az eltelt három évet és 6 bemutatót csapatomnak, tűzoltók: Buduczki Norbert, Dezső Mihály, Dohány Zoltán, Dózsai Róbert, Laczi Imre Csaba, Prikidánovics János; rendőrök: Friss Zoltán, Gáspár Levente, Gauder Attila, Gedovics Zoltán (közlekedés biztonsági szakértő), Szabó Attila, Szilvási Zsolt, Takács Tamás; mentősök: Kapás Zoltán, Kocsis János, dr. Kőhidi Csaba (orvos szakmai szakértő), Molnár István, ügyelet: Dózsai Zoltán, dr. Szabó Adrien; állandó statisztáink: Engi Nikolett, Milánkovics Réka Zita, Szalonnás Gábor. Külön köszönet a Bácsalmási Kulturális Központ vezetőjének Feketéné Ónodi Erzsébet asszonynak és remek csapatának. Bácsalmás Város polgármesterének, Németh Balázsnak és a bácsalmási önkormányzat tagjainak. Neszvecskó Dávidnak a kiváló hangosításért és természetesen a Bácsalmási és Bácsbokodi Polgárőrség tagjainak, hogy biztosították részünkre a bemutatót. Köszönöm az autót biztosító Zámbó és Társa Bt.-nek és Oláh Andrásnak. Köszönöm a támogatást a Bácsalmási Mentő Alapítvány kuratóriumának: Baranek Ferenc, dr. Kőhidi Csaba, Farkas Gábor, Farkas Zoltán, Németh Balázs, Rábl János, Vicsek János. Végül, de nem utolsó sorban köszönjük segítségüket Páncsity Péternek, Szilágyi Zoltánnak és a Bácsalmási Halászcsárdának és tulajdonosának Holka Istvánnak.

Sinka József 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval