Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 62 vendég böngészi
„Népek-Ízek Forgataga” a bácsalmási tűzoltóságon is PDF Nyomtatás E-mail
2016. szeptember 08. csütörtök, 14:12

A Bácsalmás Önkormányzati Tűzoltóság kollektívája a szombati napon lévő programokba kapcsolódott be.

Az állomány nagy sürgés-forgás közepette készülődött a laktanyában a bezdáni önkéntes tűzoltó kollégák fogadására. Érkezésük előtt a helyi önkéntes tűzoltók közgyűlést tartottak, ahol megismerhették az egyesület előző évi gazdálkodását. Mire befejeződött a gyűlés, megérkeztek a vendégek is. A kölcsönös üdvözlés után a vidám kis sereg nekilátott a közös ebéd elfogyasztásának.

Ezt követően a szerbiai kollégáink megismerkedtek a járműveinkkel, ill. felszerelésekkel, majd ezután közösen kilátogattunk a „forgatagba”, ahol megtekintettük a „Hiszem, ha látom…” baleset megelőzési és mentéstechnikai bemutatót, amelyben a bácsalmási tűzoltók összetett tűzoltói feladat végrehajtásával vettek részt.

A bemutató után beszélgetés következett a „Pompis” sátornál a könyv ötletgazdájával, a gyermekek tűzvédelmi neveléséről. Nagy tetszést váltott ki mind a gyerekek, mind pedig a szülők részéről a „füstsátor”, ahol átélhették a tűzoltóság korlátozott látási körülmények közötti munkavégzését.

Ezek után együtt élveztük az esti koncertet, de itt még nem ért véget a program. Késő éjszakába nyúlóan nézegettük a közösen készített régi fényképalbumokat, amely elmúlt évek emlékeit elevenítették fel vendégekben, ill. vendéglátókban.  A búcsúzkodás közben ígéretek hangoztak el mindkét féltől, hogy rövid időn belül más formában, de újra egymás vendége lesz majd a két tűzoltóság.

Bácsalmás, 2016. 08. 25.

Buduczki Mihály
Bácsalmási Önkormányzati Tűzoltóság Elnöke

 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval