Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 62 vendég böngészi
Fejlesszük együtt Európa jövőjét! PDF Nyomtatás E-mail
2015. augusztus 18. kedd, 09:50

Bácsalmás idén az „Európa a polgárokért program” keretében tarthatta meg testvérvárosi találkozóját 2015. augusztus 5-10. között.

Az Európai Unió által finanszírozott „Fejlesszük együtt Európa jövőjét” elnevezésű programra a 6 testvérváros – Borszék (Románia), Backnang (Németország), Gizalki (Lengyelország), Nagymegyer (Szlovákia), Bajmok (Szerbia), Bezdán (Szerbia) – 250 delegált vendégén kívül hozzávetőlegesen 8000 ember volt kíváncsi.

A delegáció programjaiban szerepelt többek között: Bácsalmás épített és természeti értékeinek megismerése; testvérvárosi szerződések megújítása; több alkalommal uniós témát feldolgozó műhelymunkák; a testvérvárosok iskolás csapatainak egy nagyon jó hangulatú „Ki tud többet az Európai Unióról?” vetélkedője; valamint a tradicionális nemzeti ételek főzőversenye.

A testvértelepülések küldöttei csatlakoztak és aktívan részt vettek a Bácsalmáson megrendezett V. Népek-Ízek Forgataga Bácsalmási Hagyományőrző Napokhoz. A térség legnagyobb gasztro-kulturális nagyrendezvényére kilátogatók megismerkedhettek a helyi, térségi és országos hagyományőrző csoportok mellett, a testvérvárosok kulturális és gasztronómiai hagyományaikkal. A Bács-Kiskun Megyei Európai Információs pont sátrában pedig tanácsadással és uniós játékokkal várták a kicsiket és a nagyokat.

Némethné Légrády Kinga

További információ: Európa a polgárokért 2015 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval