Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 113 vendég böngészi
Európa a polgárokért 2015 PDF Nyomtatás E-mail

Projekt ismertető:

Projekt neve:
Testvérvárosok találkozója – Fejlesszük együtt Európa jövőjét

Projekt kódja:
555376-CITIZ-1-214-1-HU-CITIZ-TT

Projekt időtartalma:
2015. 08. 05 – 2015. 08. 10.

Kedvezményezett neve és címe:
Bácsalmás Város Önkormányzata
6430 Bácsalmás, gr. Teleki J. u. 4-8.

Közreműködő testvérvárosok:
Fundation Pro Borsec, Borsec, Romania

Stadt Backnang, Backnang, Germany

Urzad Gminy Gizalki, Poland

Mesto Velky Meder, Velky Meder, Slovakia

Bajmok HK, Bajmok, Serbia

Mesna Zajednica Bedan, Bezdan, Serbia

A projekt célja és tartalma:

A rendezvény egyik alapfeladata és célja, hogy minél több polgárral ismertesse meg és mélyítse el tudását az Európai Unió történelmével, értékeivel és vívmányaival kapcsolatban, kiemelve az Európa a polgárokért program jelentőségét. Olyan interaktív, vélemény megosztó, fórumokat teremtük a polgárok számára, ahol megtudhatják, mit tesz értük az EU és ők mit tehetnek az EU érdekében, erősítve bennük a demokratikus szerepvállalásuk fontosságát Európa jövőjének fejlesztésében.

A rendezvénnyel hosszú távú célunk hogy testvérvárosaink döntéshozóin kívül, polgárainkat, civil szervezeteinket, önkénteseinket, hátrányos helyzetű lakosainkat is bekapcsolhassuk az uniós vérkeringésbe, tudatosítva bennük, hogy együttes erővel, hogyan tudnak még többet tenni az EU jövőjének fejlesztésében. Ennek érdekében a testvérvárosoknak a delegációját úgy kell összeállítani, hogy a szakmai résztvevőkön kívül civil szervezetek, tanárok, diákok is legyenek benne. Az egyes csapatoknak szakmai előadással kell előre készülniük adott uniós témákban, amelyet a helyszínen műhelymunka keretében kell megvitatniuk, közös programokat kialakítva, eredményeit megismertetve saját polgáraival, valamint az Európai Unió döntéshozóival.

Célunk, hogy a legmegfelelőbb módszerekkel, a lehető legtöbb tudást adjuk át a programokon a lakosság minden generációja számára. Célunk, hogy a fiatalok játszva és a csapatmunkán keresztül tanulják meg az Európai Unió történelmét, értékeit, felkeltsük érdeklődésüket további tudás megszerzésére és az együtt dolgozás előnyére. Ennek érdekében a nagyközönségnek az EU-sátorban készülünk uniós játékokkal, előadásokkal.

Célunk az esélyegyenlőség és szolidaritás fontosságára felhívni a nagyközönség, különösen a gyermekek figyelmét. Ennek érdekében programot szervezünk a roma kultúra megismertetésére.

Továbbá célunk, hogy a nagyközönség megismerje a közös európai kulturális örökség sokszínűségének szépségét, az egyes testvérvárosok népművészeti, népzenei, gasztronómiai kultúráját. Ennek érdekében a testvérvárosok civil szervezetei néptánccsoportjai, helyi termelői, kézművesei bemutatják tudásukat színpadi előadások keretében, valamint a rendezvény tematikus sátraiban, udvaraiban.

Némethné Légrády Kinga
Letölthető dokumentumok:

Program:

Médiamegjelenések:

Jelenléti ív: letöltés(.pdf)

Pályázati anyagok testvérvárosaink weboldalain:


GIZALKI Európa a polgárokért programja

Beszámoló a programról (gizalki.pl)

Program táblázat: letöltés(.docx) 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval