Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 47 vendég böngészi
Nyugdijbiztositási adatszolgáltatás PDF Nyomtatás E-mail
2010. július 16. péntek, 09:02

NYENYI ADATSZOLGÁLTATÁS

A Dél-alföldi Regionális Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság felhívja a foglalkoztatók, egyéni vállalkozók, őstermelők figyelmét, hogy a nyugdíjjogosultsághoz, illetőleg a nyugdíj-megállapításhoz szükséges adatokat 2009. évre vonatkozóan 2010. április 30-ig kell teljesíteniük a regionális nyugdíjbiztosítási igazgatóságok részére.
Az adatszolgáltatás teljesítése elsősorban elektronikus úton, meghatározott körnek papír alapú bizonylaton történhet, melyhez az e célra rendszeresített, az ONYF honlapjáról letölthető Bejelentő Lapot kell kitölteni. Amennyiben az adatszolgáltatás a megelőző években elektronikus ügyintézés keretében történt, újabb Bejelentő Lapot leadni nem kell. A nyilvántartásra kötelezett képviselője útján is eleget tehet kötelezettségének, ebben az esetben a Bejelentő Laphoz mellékelni kell a meghatalmazás eredeti példányát.
Amennyiben ellátás megállapítására kerül sor, az adatszolgáltatási kötelezettség - a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény 97. §-a alapján - a 2010. évi keresetekre, jövedelmekre is vonatkozik, melyet a nyugdíjbiztosítási igazgatási szerv felhívására 10 munkanapon belül kell közölni. A biztosított adatainak közlése történhet egyrészt papír alapon, másrészt a Kormányzati Portál Ügyfélkapujához hozzáféréssel és TAJ számmal rendelkező ügyfelek részére elektronikus úton.

Közös érdekünk, hogy a nyugdíj megállapításhoz minden adat rendelkezésünkre álljon.

Bővebb információ az ONYF honlapján található (www.onyf.hu).

Dr. Szenoradszki Berta
ONYF osztályvezető

 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval