Bácsalmás Város Honlapja

Oldalainkat 36 vendég böngészi
Bácsalmás gazdaság PDF Nyomtatás E-mail
2013. október 04. péntek, 07:51

Tisztelt bácsalmási barátaim!

Én egy szegény családból származok és ezért úgy láttam jónak,hogy Nyugat-Magyarországra költözzek el. Egy ötletem támadt, mert aggódom a volt régi bácsalmási szomszédaimért és remélem ezzel is segíteni tudok.

Az ötlet a következő, amit tőkeerős helyi cég bevonásával lehet megvalósítani.

Kérem nézzenek utána, hogyan lehetséges sok diófát ültetni kereskedelmi céllal. Tudom,hogy 6-12 év mire termővé válik egy ilyen fa, de hiánycikk a dió és ezért viszonylag magas áron értékesíthető.

Meg kell találni neki a piacát, ki kell számolni a beruházás költségét egy fára és üzleti terv kell, hogy sikeres legyen ez az ötlet. Mezőgazdasági támogatás is lehet, hogy szükséges.

Gazdaságosan is el lehet látni egy ilyen gyümölcsfát, mert sok vízre van szüksége és a helyi talajon biztosan termőre is fordul 6-12 évet belül. Kevés vagyis olyan maximum 50-100 fa ültetése még nem nagy költség, de lassan kis lépésekben egy ilyen terv fejleszthető.

Remélem tudtam segíteni ezzel az ötlettel, ha Bácsalmás abban is gondolkodik, hogy más piacoknak termeljen. (Piac=minden fórum, ahol az árú gazdát cserél haszon reményében)

Tisztelettel :

Slezák Attila

 
Bácsalmás Város Honlapja
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval